"מילאו, מילאו, מילאו כיסי באגוזים" שרים לילדים בפסח.

החשיבות של אכילת אגוזים

חלקנו חוששים מאכילת אגוזים בגלל הערך הקלורי הגבוה שלהם.
אבל הערך התזונתי שלהם רב והם יכולים לתרום רבות לבריאות הגוף.
אגוזים עשירים בחומצות שומן בלתי רוויות, סיבים תזונתיים, ויטמינים
ומינרלים שונים. כמות קטנה של אגוזים ליום אף מומלצת על ידי
מנהל התרופות האמריקאי (ה FDA) כחלק מתפריט דל קלוריות לשמירה על
בריאות הלב.

אז הנה כמה דוגמאות על הערך התזונתי של אגוזים:

אגוזי מלך – עשירים מאד בחומצת שומן מסוג אומגה 3 ואומגה 6 ותורמים
לשמירה על הלב, נוגדי חימצון ודיכאון.
אגוזי לוז – עשירים בויטמין C ו – E ומכילים מינרלים שונים
כגון ברזל, מנגן ואשלגן וכן חומצה פולית. הם נוגדי חימצון,
עוזרים לבריאות העור ולמניעת הזדקנותו ותורמים לשמירה על הלב
שקדים – עשיר בחומצות שומן אומגה 6 ,במינרלים כגון סידן מגנזיום וזרחן
ובויטמינים שונים כגון  ויטמין B ו E. הם גם עשירים בסיבים תזונתיים.
אגוזי פקאן – עשירים בחומצות שומן אומגה 6 ו 9,
וחומצות שומן חד בלתי רוויות. כמו כן הם עשירים בויטמין A
ואבץ השומרים על בריאות העור.

את האגוזים אפשר לאכול כתוספת לסלטים או בין הארוחות.
אפשר לאכול חופן אגוזים ביום ולא רק שלא נעלה במשקל
אלא אף נוסיף לבריאותנו.

.דניאל לפן Lic. Ac,Hb

המרכז לרפואה טבעית – איתור וטיפול טבעי בבעיות
מערכת העיכול
תל אביב|נתניה|ראש העין