כורכומין הוא המרכיב העיקרי
בתבלין הכורכום לצד אחיו היקר
יותר זעפראן. מזה שנים רבות הוא ידוע
בסגולותיו הרפואיות בכלל ובפרט בסגולותיו
הרפואיות למערכת העיכול.

כורכומין ורפואה סינית

ברפואה הסינית משתמשים במספר סוגים
של צמח הכורכום בשילוב עם צמחים נוספים
לטיפול בכאבים, סילוק חום והפסקת דימומים,
לטיפול בצהבת ולהרגעה.

מחקרים על האפקט הרפואי של כורכומין

לכורכומין תכונות אנטי-דלקטיות ואנטי-
אוקסידנטיות חזקות ומחקרים מראים למשל
שהוא משפר את מדדי הדלקתיות אצל חולי
קוליטיס. לעיון במחקר בנושא לחץ כאן

מחקרים מראים גם שהכורכומין מגביר
את הפרשת מיצי הקיבה וכיס המרה ובכך
עוזר לעיכול. מצד שני אנשים הסובלים
מאולקוס או צרבות צריכים להזהר
ולהיוועץ במומחה לפני השימוש בכורכומין.

הספיגה של כוכומין למחזור הדם

כורכומין לבדו לא נספג בקלות במחזור הדם
ונשאר ברובו במערכת העיכול ולכן הוא מאד
בטוח לשימוש בבעיות של מערכת זו.

תוספת של פיפרין (piperine) מגבירה
את הספיגה של הכורכומין למחזור הדם וכך יכולות
לבוא לידי ביטוי התכונות הטובות שלו ביתר הגוף.
יחד עם זאת צריך להזהר יותר מתופעות
הלוואי שלו ומהאינטרקציות בינו לבין תרופות,
כגון מדללי דם.

דניאל לפן Lic. Ac,Hb
המרכז לרפואה טבעית – איתור וטיפול טבעי בבעיות
מערכת העיכול
תל-אביב | נתניה | ראש העין

*החזר לחברי כללית מושלם