צרבות: מאכלים שיש להמנע מהם

צרבות: מאכלים שיש להמנע מהם

צרבות יכולות להפריע משמעותית לאיכות החיים.
הנה מאכלים שמגבירים את הסיכון לצרבות
ורצוי להמנע מהם:

 

1.המנעו מלמלא את הקיבה ללא קשר לסוג המזון.
אם יש לכם נטיה לצרבות המנעו מארוחות גדולות שממלאות
את הקיבה ללא קשר לסוג המזון שאתם אוכלים. כשהקיבה מלאה
נוצר לחץ גדול יותר על השסתום המפריד בין הקיבה לושט והסיכוי
לעליית מזון מהקיבה ולצרבת מתגבר באופן משמעותי.

2.מזונות שמנים, מזונות מטוגנים
מזונות שמנים ומטוגנים כגון צ'יפס, כנפי עוף, רטבים מחמאה, בשרים שמנים,
גבינות שמנות. מזונות אלה נשארים זמן ממושך יותר בקיבה ומגבירים את
הסיכוי לצרבות.

3.משקאות מוגזים
משקאות מוגזים מעלים את הלחץ בקיבה, הם חומציים
ומכילים סטימולנטים וקפאין שכולם מגבירים את הסיכון לצרבות.

4.משקאות אלכוהולים
אלכוהול גורם להרפיה של השסתום בין הקיבה והושט ובכך מגביר את
הסיכון לצרבות.

5.קפאין
שתיה של כוס קפה אחת ליום לא בעייתית אבל מי ששותה הרבה קפה או
משקאות אחרים שמכילים רמה גבוהה של קפאין מגביר מאד את הסיכוי לצרבות

6.שוקולד
שוקולד מכיל קפאין, קקאו וסטימולנטים נוספים שמגבירים את הסיכון לצרבות

7.מזונות מתובלים
לתיבול חזק כגון פלפל או פפריקה יכול להיות אפקט של העלאת חומציות
הקיבה והגברת הסכנה לצרבות. מכיון שהרגישות לתבלינים משתנה
מאדם לאדם שימו לב לאיזה תבלינים אתם רגישים והמנעו מהם.

לסיכום,
אם ברצונכם להוריד משמעותית את הסיכון לצרבות היו קשובים למה
שאתם אוכלים והמנעו מאותם סוגי מזונות ומשקאות שגורמים לכם לצרבות.
על הרגלי חיים נוספים שיכולים לעזור לכם למנוע צרבות אתם מוזמנים לקרוא
במאמר פה

אתם מוזמנים להתקשר אלי עם כל שאלה שיש לכם ואשמח לעזור

דניאל לפן, Ph.D.
רפואה סינית ויפנית
050-4322527

2014-11-05T22:09:18+03:00
   
Call Now Button